top of page

נווד דיגיטלי ביוון: לעבוד בישראל, לגור ביוון - גם לבעלי דרכון ישראלי

  • תמונת הסופר/ת: Chen Lev
    Chen Lev
  • 15 במרץ
  • זמן קריאה 4 דקות

על אף המרוץ הבלתי-נגמר לדרכון האירופי, הדרכון הישראלי נחשב היום לדרכון חזק למדי המאפשר כניסה למדינות רבות ללא ויזה, גם לצורך עבודה מרחוק, בדרך כלל לתקופה של עד שלושה חודשים. יוון, הקרובה לישראל והאהובה על הישראלים, היא יעד פופולרי בדיוק למטרה הזו - עלות המחיה נמוכה, מזג האוויר נעים, האינטרנט חזק ואין הפרשי שעות.


דרכון ישראלי. גם בעלי דרכון ישראלי יכולים לעשות רילוקיישן ליוון

אולם כמו בכל מדינה, גם ביוון יש כללים לכניסה למדינה, לתקופת השהייה המותרת בה, להצטרפות בני משפחה להרפתקה ולאפשרויות המגורים והעבודה במדינה. כאן נתאר את האפשרויות השונות העומדות בפני ישראלים המבקשים לצאת להרפתקת נוודות דיגיטלית ביוון, מה הצעדים הראשונים שצריך לעשות ואיך להימנע ממלכודות בירוקרטיות.


לפני שאתם ממשיכים בקריאה, אם יש לכם דרכון אירופאי - עצרו! הכללים לשהייה ביוון למחזיקי דרכון אירופאי ולבני משפחתם שמצטרפים אליהם קלים הרבה יותר. למידע נוסף עיינו במאמר העוסק בבעלי דרכון אירופאי או צרו קשר לייעוץ פרטני.


ראשית, מהו נווד דיגיטלי? לא מדובר בהגדרה רשמית, אך לצורך המאמר הזה, נווד דיגיטלי הוא מי שמתגורר במדינה אחת ועובד מרחוק במדינה אחרת בעזרת טכנולוגיה דיגיטלית - מחשב, חיבור אינטרנט וטלפון נייד. המאמר הזה יעסוק במי שמבקש לשהות ביוון כנווד דיגיטלי, כלומר - מי שלא מבקש לעבוד עבור מעסיק יווני או עבור לקוחות יווניים, אלא עבור מעסיקים או לקוחות שנמצאים מחוץ ליוון - לדוגמה בישראל.


שהות של עד 3 חודשים ביוון וחזרה לישראל

בעלי דרכון ישראלי שייכים לקבוצה יוקרתית של אזרחי מדינות הרשאים להיכנס לרוב מדינות אירופה ללא ויזה. למעשה, מי שמחזיק בדרכון ישראלי נכנס לאירופה בדיוק באותם תנאים כמו אזרח אמריקני, בריטי, אוסטרלי ויפני. אנחנו כבר רגילים שכשאנחנו טסים לאירופה, אנחנו לא צריכים לגשת לשגרירות להוציא ויזה - פשוט טסים וחוזרים. ישראלים המבקשים לטוס באופן חד פעמי ליוון יכולים להיכנס כתיירים למדינה ולשהות בה לתקופה של עד 90 יום, ולאחר מכן לחזור לישראל. זהו התרחיש הפשוט והקל ביותר למי שמבקשים לטעום חוויה של מגורים ועבודה מרחוק ביוון, בלי להסתבך עם בירוקרטיה. כמובן, אין שום מגבלה על עבודה מרחוק בזמן השהות ביוון - כל עוד לא מבקשים לעבוד עבור מעסיק יווני או לספק שירותים כעצמאים ללקוחות יווניים. מה צריך?

  • דרכון ישראלי בתוקף עד אחרי מועד החזרה המתוכנן

  • כרטיס טיסה הלוך וחזור

  • ביטוח נסיעות

חשוב: הזכאות לשהות ביוון ובמדינות אירופה אחרות (ראו להלן) היא למשך 90 יום על פני תקופה של 180 יום. אם אחרי שהות של 90 יום ביוון תרצו להמשיך למדינה אחרת באירופה ולא לחזור לישראל - זו לא האפשרות עבורכם; המשיכו לקרוא.

שהות של עד 3 חודשים ביוון ולאחר מכן המשך שהות בחו"ל

אם החלטתם לצאת להרפתקת נוודות שתימשך יותר משלושה חודשים אבל אתם לא מחויבים לרעיון של לגור דווקא ביוון, האפשרות הזו מיועדת עבורכם. שהות באירופה יותר משלושה חודשים אפשרית, אבל צריך לתכנן אותה בקפידה כדי לא להפוך בטעות לשוהים בלתי חוקיים. כאן חשוב להכיר מונח חדש: אזור שנגן. רוב מדינות האיחוד האירופי (אך לא כולן), כמו גם מספר מדינות שאינן חברות באיחוד האירופי, חתומות על אמנה בינלאומית שמבטלת הלכה למעשה את הגבולות ביניהן. בשפה פשוטה, המשמעות היא: נכנסת למדינה אחת - נכנסת לכולן. ישראלי שנכנס ליוון ושוהה בה 90 יום כאילו שהה בכל מדינות האמנה, ולאחר מכן יהיה עליו לעזוב את אזור שנגן למשך 90 יום לפחות עד שיוכל להיכנס שוב. לדוגמה, ישראלי שנכנס ליוון, שהה בה 90 יום, ולאחר מכן המשיך לגרמניה ושהה שם עוד 90 יום - הוא למעשה שוהה בלתי חוקי. בין יוון וגרמניה לא תעברו ביקורת גבולות, אבל כשתבקשו לצאת מגרמניה בחזרה לישראל ייתכן ששם יתגלה שעברתם על תנאי השהייה. איך בכל זאת נשארים באירופה בלי לחזור לישראל באמצע? פשוט: עוברים למדינה שאינה חברה באמנת שנגן. כיום נותרו שתי מדינות החברות באיחוד האירופי שאינן חברות באמנת שנגן: קפריסין ואירלנד. מי שבילה 90 יום ביוון יכול לעבור ל-90 יום נוספים לקפריסין או לבולגריה, ולאחר מכן לחזור ליוון ל-90 יום נוספים וחוזר חלילה, עד אין סוף. אפשרות נוספת היא לעבור לאחת ממדינות הבלקן שכלל אינן חברות באיחוד האירופי: סרביה, בוסניה, צפון מקדוניה, אלבניה או מונטנגרו; או לכל מדינה אחרת בעולם. מה צריך?

  • דרכון ישראלי בתוקף לכל ההרפתקה המתוכננת

  • כרטיס טיסה הלוך וחזור לתקופה של עד 90 יום, גמיש; או: כרטיס טיסה הלוך ליוון ומשם המשך למדינה מחוץ לאזור שנגן

  • ביטוח נסיעות

שהות רצופה ביוון מעל 3 חודשים

אם החלטתם להעתיק את מקום מגוריכם ליוון לתקופה של יותר מ-3 חודשים ואתם לא מעוניינים לדלג בין מדינות, אין ברירה - עליכם להגיש בקשה לאשרת כניסה - ויזה - שתתיר לכם לעשות את זה. יוון השיקה לאחרונה ויזה מיוחדת לנוודים דיגיטליים בעלת תנאים ייחודיים המיועדים בדיוק למי שרוצה, כמוכם, לגור ביוון ולהתפרנס במדינה אחרת. ויזת נווד דיגיטלי תאפשר לכם:

  • זכות חוקית לגור ביוון ולעבוד מרחוק לתקופה של עד שנה;

  • אפשרות לקחת איתכם את בני הזוג והילדים;

  • אפשרות להגיש בקשה להיתר תושבות של עד שנתיים נוספות;

  • אפשרות לחדש את היתר התושבות כל שנתיים לשנתיים נוספות, ובהמשך מסלול לתושבות קבע או אזרחות.

ויזת נווד דיגיטלי לא תאפשר לכם:

  • לעבוד עבור מעסיק או לקוח יווני - לא אתם ולא בני הזוג או הילדים;

  • להתחמק מתשלום מיסים - במקרים מסוימים תהיו חייבים לשלם מס הכנסה ביוון בתור מי שגרים במדינה.

מה צריך? ישנם מספר תנאים בירוקרטיים מפורטים להיתר תושבות - טפסים, ביטוח רפואי, וכן אגרה לא קטנה. אולם החדשות הטובות הן שנכון למועד כתיבת שורות אלה, מחזיקי דרכון ישראלי רשאים לנסוע ליוון כתיירים ולהגיש את הבקשה להיתר תושבות בעת שהותם ביוון - כלומר, אין צורך לפנות תחילה לקונסוליה היוונית בישראל כדי לקבל ויזה. זאת, בשונה מסוגים אחרים של תעודת תושב המחייבים קבלת ויזה מהקונסוליה טרם הרילוקיישן.


בנוסף, יהיה עליכם להוכיח שאתם עומדים בשני תנאים מהותיים:

  • הכנסה מעבודה מחוץ ליוון בגובה 3,500 אירו נטו לחודש - סכום זה גדל אם אתם מצרפים אליכם בני משפחה נוספים; תצטרכו להסביר מהם מקורות ההכנסה - לדוגמה, משכורת ממעסיק בישראל, חוזים עם לקוחות בישראל (או בחו"ל מחוץ ליוון) ועוד;

  • חוזה העסקה - או מסמכים אחרים המעידים על כך שאתם עובדים מרחוק עבור מעסיק מחוץ ליוון או עבור לקוחות מחוץ ליוון.


מומלץ להיערך מראש להגשת הבקשה להיתר תושבות ביוון: מדובר בתהליך שמצריך אסופת מסמכים בפורמט ספציפי, ביוונית, שעל המבקש להכין מבעוד מועד. כל עיכוב בהכנת המסמכים משמעותו עיכוב בקליטת הבקשה ובתחילת התהליך. לכן, כדאי לתכנן את הרילוקיישן ליוון עוד לפני היציאה מישראל, להכין רשימות מסודרות של כל מה שנדרש, ולהגיע ליוון בידיעה שאתם מבינים מה עליכם לעשות כדי להגיש את הבקשה בהצלחה.



מוכנים למסע היווני שלכם?

אני מתעניין ב:

תודה! ניצור קשר בקרוב

©2023 by relocatetogreece.com

bottom of page